Den 23. januar 2023 startet 18 studenter fra nød- og beredskapsaktørene på Politihøgskolen (PHS), klare for det første samvirkestudiet ved høgskolen. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl foran i midten.

Snart søknadsfrist for samvirkeutdanning

Inntil 15 prosent av studieplassene er holdt av til andre beredskapsaktører – som industrivernet.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2023 gjennomførte 18 ansatte i helse, brann og redning, politiet, Forsvaret og frivillige den første utdanningen i instruktørutdanningen som heter «Undervisning, trening og øvelse» (SAMVI-ØVE). Høsten 2023 ble alle tre samvirkeutdanningene ved Politihøgskolen gjennomført. Disse tre er:

Direktør i NSO, Knut Oscar Gilje

Søknadsfristen for de tre utdanningene for våren 2025 er rett rundt hjørnet, og totalt er det 66 studieplasser: SAMVI-ØVE har 18 plasser, samvirkeledelse 24 plasser og studiet krisekommunikasjon har 24 plasser.

– Opptil 70 prosent av plassene fordeles mellom politi, helse, brann og redning og forsvaret, men inntil 15 prosent av studieplassene er holdt av til andre beredskapsaktører – som industrivernet. Studiene gir en unik mulighet for å få et tettere samvirke med de andre beredskapsaktørene, og vil gi eventuelle industrivern en god innsikt i samvirkeprinsippet, sier direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon Knut Oscar Gilje.

 

Søknadsfrist 15. oktober

Alle tre samvirkeutdanningene lyses ut to ganger i året. Søknadsfristene til Politihøgskolen er 1. mars og 15. oktober, men de fleste etatene har intern søknadsfrist to uker tidligere, altså 16. februar og 1. oktober.

  • Søkere fra industrivernet må søke via Politihøgskolen sine sider
  • Kandidater i industrivernpliktige virksomheter må være innstilt og prioritert av sin leder. 
  • Lederen din skal sende kopi av søknaden du sendte til Politihøgskolen til Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO) på e-post: post@nso.no
  • Denne sendes til NSO på post@nso.no innen 16. februar og 1. oktober for søkere til henholdsvis vår- og høstsemesteret. 
  • Næringslivets sikkerhetsorganisasjon vil lage en prioritert liste over søkere til hver av de tre studiene som sendes til Politihøgskolen før deres frist.
Powered by Labrador CMS