Seniorrådgiver i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Jørgen Dyrhaug, holdt foredrag for nettverket i Tranby og omegn.

Industrivernnettverket ble inspirert til å bedre IT-sikkerheten

Under nettverket Beredskapsforum Tranby & Omegn sitt siste møte for 2024 roste Lier kommune den lokale industrien for å søke sammen for å styrke beredskapen.

Publisert Sist oppdatert

Beredskapsforum Tranby & Omegn

Disse er med i nettverket Beredskapsforum Tranby & Omegn:

  • BAMA 
  • Norsonic 
  • ODA 
  • Mester Grønn 
  • Aker Solutions 
  • Consolvo 
  • Utengen Transport
  • Endress+Hauser 
  • Nærbakst
  • Lier kommune

Mester Grønn var vertskap for møtet 11. desember.

Utengen Transport, Endress+Hauser og Nærbakst uteble fra møtet.

Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet

Nasjonal sikkerhetsmyndighets grunnprinsipper for IKT-sikkerhet er fordelt på fire kategorier:

  1. Identifisere og kartlegge
  2. Beskytte og opprettholde
  3. Oppdage
  4. Håndtere og gjenopprette
  5. Du kan lese mer om grunnprinsippene på NSMs nettsider.

Nettverksmøtet varte i to timer, og de hadde også fått Jørgen Dyrhaug fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet til å holde foredraget «Hvor sikre er vi i vår digitale verden, og bør dette være en del av den totale beredskapen i selskapene?». Han ba de fremmøtte virksomhetene å sette søkelys på digital sikkerhet, også hos underleverandører.

– Ta vare på verdiene deres og ta bevisste valg til hvordan dere best mulig kan sikre disse, oppfordret Dyrhaug og anbefalte Nasjonalt sikkerhetsmyndighets grunnprinsipper for digital sikkerhet.

Morten Egeberg, ved seksjon Akutt forurensing i Lier kommune informerte om hva Lier kommune jobber med når det gjelder arbeidet innen akutt forurensing. De er underlagt lov om forurensing og det lages nå en «Miljø risikoanalyse». En miljørisikoanalyse er en risikoanalyse om hvordan virksomheten påvirker miljø til luft og vann i forhold til sine arbeidsprosesser eller utslipp. Kommunen påpeker at bedriftene selv må kontrollere sine utslippsrutiner og olje- og fettutskillere

Egeberg roste de lokale virksomhetene i området til å søke sammen og for å ha dannet beredskapsforumet.

– Det er veldig nyttig å møte bedriftene i nærområdet, bli kjent med disse og de farer de representerer og hvilken beredskap de industrivernpliktige har selv og, men også kan bidra med utenfor portene, sa Egeberg.

Beredskapsforum Tranby & Omegn holdt møte 11. desember. Avbildet er nesten hele nettverket til stede. Representanter fra to virksomheter måtte gå før bildet ble tatt.
Powered by Labrador CMS